Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

wat is het verschil tussen semi akoestische gitaar en een western gitaar?

Ik wil graag nog een gitaar kopen, dit keer een semi akoestische of western gitaar, maar wat is het verschil?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Muziek
5.9K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Hier is de gitaarbouwer.

Wat is een semi-akoestische gitaar?
Als we het over semi-akoestische gitaren hebben dat hebben we het vaak over akoestische gitaren die, met behulp van een element of ingebouwde microfoon versterkt gespeeld kunnen worden. Echter, dit is niet de juiste defenitie van een semi-akoestische gitaar.

Een echte semi-akoestische gitaar wordt ook wel een hollow-body electrische gitaar genoemd. Deze gitaren zijn bedoeld om versterkt bespeeld te worden, waardoor de klank, wanneer akoestisch bespeeld, vaak erg beperkt is. De holle klankast van deze gitaren resoneren mee wanneer de gitaar versterkt is, en hebben grote invloed op de klan kleur.
Er zijn veel verschillende typen semi-akoestische gitaren,maar over het algemeen moet je denken aan het type jazz-gitaar van b.v. Gibson. Somme hebben een vrij dunne klankkast (semi hollow body), zoals de Gibson ES-335, andere hebben een klankkast zoals een akoestische gitaar (fully hollow body) zoals de Gibson ES-175 of de Epiphone Casino. (plaatjes van deze modelen zijn terug te vinden via wikipedia, zie bron)

Maar wat jij bedoelt is waarschijnlijk de elektrisch-akoestische gitaar (of electro-acoustic, of plugg-in).
Dit is een gitaar gemaakt om in de eerste plaats akoestisch goed te klinken, maar die ook versterkt te spelen is. Elektrisch-akoestisch slaat niet op een bepaald type gitaar, enkel het feit dat deze zowel verstekt als onversterkt gespeeld kan worden.
Er zijn dus:
Elektrisch-akoestische spaanse (klassieke) gitaren
Elektrisch-akoestische western gitaren
Elektrisch-akoestische jazz gitaren (en die maak ik)

Ik denk dus dat wat jij wilt een elektrisch-akoestische western gitaar is.

...of toch liever zo'n mooie handgemaakte Turdus jazz gitaar... (hahaha)

Toegevoegd na 10 minuten:
sorry voor de typefouten. Goeievraag is bij mij zo traag dat mijn text op het scherm altijd een halve zin achterloopt op wat ik aan het typen ben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding